Привітання з хрестинами своїми словами, в прозі, українською мовою

Нехай хрестини подарують вашій дитині ангела-хранителя, який невідступно буде наглядати за ним з небес! А тут, на землі, за ним тепер будуть наглядати не тільки мама і тато, родина, але і два чудових хрещених батьків! Нехай у всіх захисників вашої дитини завжди вистачить сил, умінь і вправності, щоб у потрібну хвилину допомогти по-справжньому!

Весна твоєму житті вже посміхається тобі в віконці, запрошуючи в чудовий і красивий сад дитинства, молодості і свободи. У ній буде багато не тільки для розваг, але і розвитку кольору твоїх майбутніх талантів, які поки що тільки цвітуть, обіцяючи гарні плоди у дорослому житті, які будуть радувати тебе і оточуючих, і так само, які можуть стати гордістю для твоїх батьків. Нехай небо подарує тобі багато нового і світлого, щоб добрі квіти твоїх чеснот і талантів не вигоріли під цинічними променями реальному житті і щоб їх не погубили холодні хвилі ліні і безвідповідальності, які розслаблюють, але не дають реального результату для успішності. І тепер у ньому зацвіло нове екзотичне дерево – дерево християнської чесноти, яке з’явилося у твоєму прекрасному саду під час хрещення. Бережи і взращивай його, щоб у майбутньому воно порадувало тебе солодкими і красивими плодами.

Сьогодні відбулася подія, яку важко переоцінити православному християнину! Сьогодні ваш малюк прийняв своє друге, духовне народження. Хвилювання цього дня залишаться в пам’яті незабутніх спогадом про те чудесне миті, коли ваша дитина стала ближче до Бога! Тепер за його плечем завжди буде знаходитися Ангел-хранитель, охороняючи від бід та небезпек. Так нехай все життя цього, поки ще такого маленького людини пройде щасливо! Нехай росте здоровим і приносить вам багато-багато радості!

У дитини поки немає віри, не прокинувся розум і совість. Але дитина не відділимо від батьків. Всім своїм єством він пов’язаний з ними і, якщо сім’я християнська, вона не може примиритися з тим, щоб її дитина був відторгнутий від божественної благодаті. У момент Хрещення Святий Дух освячує все істота немовляти. При хрещенні батьки і хресні беруть на себе зобов’язання вкласти віру в душу дитини. Вітаю хрещених, на яких лежить велика відповідальність за духовний ріст їх хрещеника (або хрещениці)!

Тепер у тебе на шиї красується хрестик. Сьогодні над тобою опіку взяли ще одні батьки. Так рости ж розумним, здоровим, добрим, чесним і працьовитим на радість тим, хто за тебе відповідаю перед Богом.

У цей світлий і добрий день мені хочеться привітати моїх чудових друзів з хрещенням їх прекрасного синочка. Цей день є справді світлим і добрим подією, тому ви повинні запам’ятати цей день, як один з найважливіших у вашому житті. Мені хочеться побажати вашому малюкові виключного всього самого найкращого і важливого в цьому житті. Можливо, що він не згадає про цей день, тому що він зараз ще маленький, але повірте, що він буде завжди відчувати себе під захистом. А ви будете лише направляти його, бо йому буде все одно необхідна ваша підтримка. Я пишаюся вами, мої дорогі друзі, тому що ви організували все на вищому рівні. Ваш синок буде в повному захваті. Нехай це маленьке диво росте здоровим і міцним хлопчиком, з сильним характером. Сподіваюся, що ви відмінно обрано цей день.